Sömn!

Man behöver Sömn för att klara dagen, men det vart endast två timmars sömn inatt tråk..
Både jag chrille kunde inte sova, så himla irriterande.

I natt har min mage inte velat som jag, har mått väldigt illa och har haft ont. Skulle egentligen börja provjobba idag, men pratade med jobbet så vi kom fram till att jag kunde få jobba halv tid:)  skönt att få göra något:)Min mage och jag orkar inte med hela dagar just nu, så jag blir sjukskriven halvt tid en vecka sen ska jag till doktorn få vi se vad dom gör nu då, hoppas dom skickar mig till mag och tarm, så det händet något.

Nu ska jag kolla lite på tv.

Kramar


Hej!

Hej Bloggen!
Idag kunde vi sova ända till nio skönt:) Ibland känns det extra tungt att att kliva upp på morgorna att motivera sig själv och släppa det som gnager mig. Jag oroar mig allt för mycket. 

Sen har jag pratat med Vårdcentralen, ska provjobba i morgon får vi se hur det går, ska bli skönt att göra något hoppas det går bra bara.

Idag kunde jag äta lite frukost iallfall eftersom min mage är som den är så är det lite svårt att äta just nu mår illa och ont i magen. Eftersom min doktor är på semester så får jag ingen hjälp för tillfället

Senare under dagen ska vi städa lite, sen kanske om jag orkar ska vi kolla lite på mellandagsrean.

Vi har även lånat lite filmer av Ida som vi ska kolla på sen!




Min Mage IBS

Jo men vad är då Ibs även kallad kolon irritabile, är enligt läkaren en störning i mag och tarmkanalen som kan sitta från matstrupen och neråt. Symtomen är väldigt individuelt som skiljer sig från person till person såsom kramper i magen, illamående, kräkningar, diarre, förstoppning osv. Det finns inget botemedel eller medecin mot Ibs utan det är bara lära sig att leva med det.
Det finns dock mediciner som kan lindra symtomen, man får prova sig fram vad som hjälper just dig bäst.( jag har dock inte hittat något som lindrar mina symtom än, som är magont, illamående och kräkningar och väldigt har svårt att äta)

Man är ofta känslig för stress och olika typer av mat men det vairerar från person till person vad man klarar. Det varierar även från dag till dag och i vissa perioder har man så kallade skov, då är man extremt mycket sämre, några dagar till flera månader och återhämtningen kan vara lång.

Efter ett tag med dessa problem så får man problem med att klara livet normalt, man blir mer "hemmakär" vågar inte riktigt träffa folk, då man  kanske får ont i magen eller blir illamående. Man har väldigt svårt att planera saker i förväg, då man aldrig vet hur man kommer att må den dagen. ( engligt mig själv)

Själv har min hjärna börjat fungera ungefär som en anorektiker.. fast jag är inte rädd för att bli tjock, utan rädslan att när jag äter så kommer jag att må sämre, därav denna rädsla.

Jag har en pojkvän som jag är evigt tacksam som tar hand om mig dag och natt.


RSS 2.0